استابلایزر

استابلایزر جهت جلوگیری از نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری (V220 ) و برق سه فاز برای محافظت از کلیه ی لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد همچنین از استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ می توان در مصارف خانگی نیز استفاده نمود که از آن به عنوان استابلایزرخانگی یا ترانس خانگی یاد می شود . استابلایزر با داشتن سیستم میکروپروسسوری ولتاز ورودی را اندازه گیری کرده و با توجه به کاهش یا افزایش ولتاژ در ورودی را تشخیص داده و در خروجی ولتاژ V220 یا ۳۸۰ Vثابت با دقت %۱ و به صورت خطی و پیوسته د رخروجی ارائه می دهد و همچنین با داشتن هسته ی حلقوی از جنس مس و جاروبک ذغال با چرخش بر روی سطح هسته ی حلقوی خروجی ثابت ارائه می دهد.

کاربرد استابلایزر در موارد صنعتی و حفاظتی و لوازم خانگی بسیار است . در مواردی که احتمال سرقت کابل وجود دارد نیز می توان از استابلایزر استفاده کرد.
کاربرد استابلایزر در انواع دستگاه های چاپ بنر و بسته بندی ، دستگاه های CNC ، دستگاه های برش ، دستگاه های لیزر و پزشکی، جهت محافظت از کامپیوترها ، لباسشویی و کولر گازی مورد استفاده قرار گیرد.

انواع استابلایزر 
استابلایزر یا همان ترانس محافظ برق به دو دسته تقسیم می گردد :
دسته اول استابلایزرهای رله ای ( استابلایزرهای پله ای ) بوده که طریقه ی کارکرد این نوع استابلایزر ها تنظیم ولتاژ با دقت ۱۰ V می باشد. که با سری AVR شروع می گردد و شامل آمپرهای ۲ الی ۳۲ آمپر خانگی ( استابلایزر خانگی یا ترانس خانگی) و در مدلهای صنعتی از ۹ تا ۲۰ آمپر می باشد .
دسته دوم استابلایزرهای SERVOE این نوع استابلایزرها با داشتن سیستم حلقوی و برد میکروپروسسوری بوده و تنظیم ولتاژ با دقت ۱ V می باشد که با سری STB-11 در مدل های تک فاز و مدل های سه فاز با سری STB-33 ارائه می گردد. این نوع استابلایزرها در رنج وسیع از ۶ A تا ۸۰ A در مدلهای تک فاز و سه فاز از ۹ A تا ۶۰۰ A ارائه می گردد

به طور کلی تثبیت کننده ولتاژ می توانند به انواع استابلایزر خانگی یا ترانس خانگی ، استابلایزر اداری ، استابلایزر تکفاز ، استابلایزر سه فاز ، استابلایزر صنعتی و …تقسیم شوند.

چرا باید از استابلایزر ها استفاده کنیم؟
تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها ، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی ، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا ً در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون موتور ، کمپرسور، لباسشوئی، کولر گازی، دستگاههای CNC ، دستگاههای PLC ، دستگاههای چاپ و برش، دستگاههای پزشکی، دستگاههای بافندگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد .
به همین منظور برای حفاظت از لوازم برقی خانگی ( استابلایزرخانگی ) و اداری بخصوص کولر گازی ، یخچال ، لباسشوئی ، سیستم صوتی و تصویری و کامپیوتر و غیره حتما ً باید از دستگاههای استابلایزر استفاده نمود همچنین لازم به ذکر است ، فروشندگان و تولید کنندگان این گونه لوازم در قبال اشکالات به وجود آمده به دلیل نوسانات برق در دستگاه های فاقداستابلایزر هیچ گونه گارانتی و ضمانتی ارائه نمی نمایند.